AMERICAN SADDLEBRED

American Saddlebred eli americanratsuhevonen on monipuolinen rotu, joka tunnetaan erikoisesta ulkonäöstään, ylväästä ryhdistään ja näyttävistä liikkeistään. Käynnin, ravin ja laukan lisäksi hevoset hallitsevat slow gaitin ja rackin. Ne ovat suuria persoonallisuuksia usein jo varsana.

ALKUPERÄ: 

Amerikanratsuhevosta kutsuttiin alun alkaen Kentucky saddleriksi. Rotu on kehitetty 1800- luvulla Amerikan eteläisissä osavaltioissa, erityisesti Kentuckyssa. Alueen uudisasukkaat tarvitsivat monikäyttöisen hevosen, joka pystyi vetämään auraa pellolla, kantamaan ratsastajaa ja viemään koko perheen vaunuilla kirkkoon sunnuntaisin. 

                          TIETO:

 

Alkuperä: USA

Säkäkorkeus: 150-160cm

Väri: Kaikki värit tiikerinkirjavaa lukuun ottamatta ovat sallittuja. Rautias, ruunikko ja musta ovat yleisimmät värit.

Luonne: Älykäs, valpas ja yhteistyöhaluinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *