KONIK

Konik on kiltti ja yhteistyöhaluinen poni, joka sopii hyvin lapsille. Se on myös hyvä ajoponi. Konik on sitkeä ja pitkäikäinenrotu. 

TIETO:

Alkuperä: Puola

Säkäkorkeus: 130-135cm

Värit: Yleensä hiirakko, siima.

Ulkonäkö: Kompakti rakenne, kyömy profiili. 

Luonne: Yhteistyöhaluinen.

 

 

ALKUPERÄ: Konik on erittäin vahva rotu, joka on kotoisin Itä-Euroopasta, tarkemmin sanottuna Puolasta. Rodun kasvatus on keskittynyt Jezewicen ja Popieinon valtiollisiin siittoloihin.  

MAATILOJEN KÄYTÖSSÄ: Konik on kokoonsa nähden erittäin vahva hevonen. Sitä käytettiin aiemmin lähinnä maatöihin ja kantojuhtana ensimmäisen maailmansodan aikana. 1900- luvun alkupuolella konikien määrä väheni, koska maatiloilla kaivattiin isompia vetohevosia. 

ULKONÄKÖ: Konik muistuttaa ulkonäöltään tarpaania. Melkein kaikki konikit ovat väriltään hiirakoita ja niillä on siima ja aasinristi. Korvat ovat pienet ja ilme eloisa. Pään profiili on usein hieman kyömy. Lyhyt kaula on lihaksikas ja säkä on matala. Suora lapa heikentää konikin liikkeitä , mutta tekee siitä oivallisesti ajoon sopivan. Selkä ja runko ovat kompakteja. Takaosa on lihaksikas. Jalat vahvat ja hyväasentoiset. Kaviot ovat kovat. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *